csütörtök, június 19

„Enni vagy nem lenni“ (Don Girnyó)

Négy nagyvárosi figura úgy döntött, közösen töltik a nyarat. Utazási katalógusokat böngésztek, turistablogokat olvastak, és lesték a fapados honlapokat, hátha kínálkozik valami visszautasíthatatlan ajánlat. Mivel hosszú délutánokon és éjszakákon keresztül nem leltek semmi csodálatosra, idővel elfeledkeztek az utazásról, és inkább hobbijukról beszélgettek, szakácskönyveket olvasgattak és délelőttönként kimentek a piacra, hogy friss alapanyagokkal alapozzák meg beszélgetéseik jó hangulatát.

Merthogy főztek: mindent és minden körülmények között. Színre mentek, illatra és állagra, ízre és súlyra, hőfokra és néha kalóriára is. Egy idő után felismerték, hogy nem tudnak betelni a kínálkozó variációk végtelenségével, és hogy közös nyári „utazásukat“ csak az teheti teljessé, ha másokkal is megosztják elméjük és kezük munkájának gyümölcsét.

Felújították hát a Kertész utca leghangulatosabb éttermének konyháját, és berendezkedtek a nyárra: a karúszókat fakanálra cserélték, a hátizsákot kuktákra és lábosokra, a cigit friss fűszerekre. Szépen belakták az „M“ szolgálati helyiségeit, tettek és vettek, ittak és ettek, és arra vártak, hogy az egyetlen igazi pesti mediterrán utca járókelői betévedjenek hozzájuk, és osztozzanak velük örömükben. Azaz egyenek és igyanak, beszélgessenek és hallgassanak, szépüljenek és okosodjanak. És így is lett.



Az „M“ (nemsokára) szeretettel várja vendégeit, barátait és üzletfeleit a Kertész utca 48. szám alatt, friss ételekkel és kiváló italokkal, szívvel-zúzával és lélekkel.

Miklós, Patyi, Dezső, Marci

2 megjegyzés:

Roni írta...

Sok sikert hozzá!

kökény bori írta...

szeretem a fejtett bablevest, a hideg bablevest, a mákosgubát, a rántott húst, a héjában sült krumplit, a lecsót, a császármorzsát, a kakaóscsigát, a ruccolasalátát, a dióval és baracklekvárral toltott sült őszibarackot, a túrós palacsintát, a spenótos pitét, az uborkasalátát, a limonádét, a málnaszorpot, a kávét hideg tejjel és a madártejet ... kok