vasárnap, július 6

Roham után

A csendes péntek este után azt gondoltuk, a szombati hideg-meleg konfliktus elveszi majd az emberek kedvét attól, hogy betévedjenek a belvárosba (ahol székelünk ugye), de szerencsére tévedtünk: hatalmas pörgés volt, folyamatos teltház-közeli állapot, izgalom, hangulat és - bizony, bizony - időnként úszás a konyhában. Míg Patyi tapasokat tálalt, levesekkel bajlódott és tökéletesítette a túrógombócokat, én próbáltam tartani a ritmust a bejövő korzikaicsirke-rendelésekkel, ami nem könnyű dolog, hiszen a lepény, a combfilé és a ragu mind frissen készül, ráadásul mindig egyre többre volt szükség, úgyhogy legszívesebben lecsavartam volna az egyik kezemet, és felszereltem volna a helyére egy bárdot. Miklós hálistennek nem volt messze (konkrétan a vendégtérben felügyelt), úgyhogy beugrott ő is a konyhába, és jópár ételt megmentett némi rutinnal és kreativitással.


....................................szolid útmutatás...............................

Ha mindez nem is tűnt fel a kedves vendégeknek (itt kérünk elnézést azoktól, akik egy-egy ételre sokat vártak, és ígérjük, hogy többet nem fordul elő, mert a rendszer egyre tökéletesebb), azt nem lehetett nem észrevenni, hogy már van csapölt sörünk is!! Finom Staropramen, jó hideg és a színe is rendben van. Arany.

Jelenleg Miklós és Dezső bűvészkedik a konyhában, be is ugrom egy pillanatra a tegnapi rohamsiker helyszínére, hátha megint okosabb leszek.

Ti pedig ne feledjétek: az "M"-ben még mindig friss az étel, gyakran forog a menü, hideg a sör, erős a kávé, és bármelyik étterem büszke lehetne a borkínálatra.

jó pihenenést kíván mindenkinek a társulat nevében
Marci

Nincsenek megjegyzések: