csütörtök, szeptember 4

Érdekes tények, adatok

Tisztelt vendégek, kedves barátok, mindenkik. Talán érdekes lehet számotokra néhány tény és adat a kulisszák mögül, mert talán minden este úgy tértek haza az M.-ből, hogy furdal benneteket a kíváncsiság: vajon hogyan csinálják ezek a gyerekek?

Nos, eljött az idő, hogy megosszam néhány fontos titkunkat.


1. Azon kevés éttermek egyike vagyunk, ahol nem használnak sem disznózsírt, sem napraforgóolajat. Zsiradékként leggyakrabban olivaolajat, kacsazsírt és esetenként vajat használunk. Igyekszünk minél jobb alapanyagokból dolgozni, még a tejfölt és a zöldséget is őstermelőktől beszerezni. Fontos továbbá, hogy a desszerteket sem máshonnan szerezzük be, hanem minden édesség helyben készül, frissen.


2. Nagy öröm számunkra, hogy szelektive gyűjthetjük a hulladékot. Külön tároljuk az üveget (sok-sok bor fogy), a műanyagot (palackok és egyebek) és a papírt (új vendégek érkezésekor minden asztalra új papírterítő kerül). Patyi hetente egyszer-kétszer mindent szépen bepakol a kocsiba és elhajt a legközelebbi szelektív szigethez.


3. Egymással és a beosztottakkal emberségesen beszélünk. Nagy segítség ezen a téren, hogy szinte minden munkatárs barát, és a lányok csinosak. Igyekszünk tehát jó hangulatban dolgozni, mert ez remélhetőleg a vendégtérben is érződik. Érdekes, hogy ezen a héten hétfőn Erzsike (október 1-től állandó munkatárs lesz, valódi tündér) főzött, Éva segített neki a konyhában, a placcon pedig Anna és Fanni tüsténkedett – és amikor késő este benéztem, soha korábban nem tapasztalt nyugalmat és rendet találtam. Ezek a nők kérem szépen nagyszerűen megértették egymást, és olyan jól érezték magukat, mintha egy szanatóriumban lennének. Van mit tanulnunk tőlük!

4. Szeretjük a vendégeket. Főleg azokat, akik szeretnek bennünket. A többiek úgyse jönnek be.


5. Terveink között szerepel hétköznapokon az ebéd bevezetése. Ez nem egy egyszerű dolog, de mindenképpen megéri megfontolni. Szeretnénk különleges, itthon majdnem ismeretlen kínálattal meglepni az utca emberét.
Nem pont erre gondolunk: http://www.youtube.com/watch?v=Z_mz39I88x4

6. Titok.

Ha van konkrét kérdés, szívesen válaszolok, addig is mindenkinek kívánok jó étvágyat!

És egy kis helyreigazítás: az előző bejegyzésben szereplő Zutyu valójában nem Bogár, hanem Bogád Zutyu, tőle ezúton szeretnék elnézést kérni. Nevét lejjebb nem javítom ki, mert akkor oda a szövegben elrejtett poén...

csók
Marci

Nincsenek megjegyzések: