hétfő, szeptember 15

Súlyos összefonódások

Újabb belső információkat szeretnék megosztani kedves betűkre éhes olvasóinkkal. Először is jelentem, hogy az M. őszi szezonja beindult, a nagy ablak a hidegre való tekintettel félárbocon áll, a levesek melegebbek, napi vendég a sütőtök és a lányok sem olyan rövid szoknyában szolgálnak már fel. Kinek nehezebb így, kinek könnyebb.

Namost vannak konkrétabb híreim is:


1. Ha valakinek különösen nagy kívánsága (lásd: Dévényi Torpedó bácsi életműve) van, azaz szeretne speciális kedvenc ételt rendelni, megteheti. Társaságoknak örömmel főzünk bármit, ha legalább 3 nappal korábban szólnak, legyen az tatár bifsztek, vadas marha vagy sült tök. Szívesen megyünk bele ilyen játékba, mert bár így is igyekszünk finomakat főzni, azért jól esik a drága vendégnek a célzott menü.

2. Talán páran tudjátok, hogy az M. szellemi-fizikai közösséget alkot Miklós gasztronómiai szalonjával, a Bródy 13-mal, ahol szeptembertől kezdve minimum heti egy vacsorát ad vezetőnk és példaképünk. Legközelebb 19-én pénteken este 8-tól lehet csatlakozni egy különleges vacsorához, melyről Miklóst (msulyok@gmail.com) idézve egyelőre ennyit tudok mondani:


......................Das ist ein Unicum!.................

"A múlt pénteki vacsora jól sikerült. A menü végül is rövid lett:
- Kacsa-töpörtyű
- Vargányás quiche paradicsompaprikásan
- Kagyló „csiga-módra" (fokhagymás fűszervajjal, csőben sütve)
- Padlizsános ajvár
- Hirtelen sült kacsamell kesu-mártással és cukkínivel lerakott tejszínes krumplival
- Mogyorós sütemény galangás angolkrémmel
A menüt részben kedvcsinálónak, részben annak igazolására írom ide, hogy az előzetes vázlat nem jelenti a vacsora összecsapását.
Szeptember 17-én, pénteken is főzök. Este 8-ra gyertek! Hívjatok a 0036 20 9755013 számon, vagy írjatok e-mailt.
Rendeltem egy bárányt, és ez fogja adni a vacsora alapját. Gondolom lesz leves lestyánnal, talán tárkonnyal, aztán agyagedényben lassan zöldségekkel, gyümölcsökkel összepárolódott, és a legnemesebb részekből angolos… Az eső remélem, meghozza a gombákat is, zöldségek pedig még mindig bőven vannak.
Ha van kívánságotok, amit teljesíteni tudok, írjátok, mondjátok, boldoggá tesztek."

3. Komoly esély van arra, hogy jelenleg tesztelés alatt álló, de mindenképpen ígéretes új munkatársaink segítségével beindíthatjuk az M-ebédeket! Amíg azonban ez nem lép életbe, addig zenés vacsorákon törjük a fejünket. Visszatér majd hozzánk Orgon Albert valamilyen formációban, továbbra is tervben vannak a Darvas testvérek (Benedek képe alant), valamint szeretnénk DJ-ket hívni valami emészthető laza szettel. Úgy tervezzük, hogy a különböző zenés programok fix napot kapnak majd.



4. De szép ez a bejegyzés!

Csókolok mindenkit, gyertek bátran, véleményekkel és kívánságokkal pedig zargassatok itt a blogon vagy itt: csillag.marton@gmail.com

m

3 megjegyzés:

Unknown írta...

könyebb -> könnyebb

ladybug írta...

nagyon köszönjük a szombat esti kiváló vacsorát, a kedves és közvetlen felszolgálást, hihetetlenül jól éreztük magunkat, miután bemenekültünk a király utcai zűrzavar elől. igazi menedék ez a hely - ahol nem mellesleg az is előfordul, hogy egy kedves és világhírű színésznő hozza ki az asztalhoz az ember születésnapi tortáját:)

M írta...

hoppa bocsanat javitva! koszi m