szerda, november 19

Frutti di mare ciao + week-end special

Ciao, kedves olvasók! A lent beharangozott Márton-napi vacsora olyan, de olyan jól sikerült, hogy egyes vendégek kénytelenek voltak másnap és harmadnap a blogot olvasgatni, mert bizony hiányott nekik az M. mesebeli hangulata! Most már elárulhatom, hogy Palya Beácska volt a meglepetésvendég, akinek ráadásul aznap volt születésnapja, és hiába várta őt szegény pasija otthon, Beácska képtelen volt elszakadni, ezért velünk evett és ivott, majd énekelt egy szép csúfolódó-szeretgető dalt, és közben még fel is szolgálta a főételeket. Ejha. És akkor még Lelkes Lajos lelkedeséséről nem is beszéltem, nem is szólva Taki barátunk isteni orgánumáról, melynek köszönhetően anyukám (okl. karvezető) a helyszínen fel akarta őt venni a Balatonalmádi Városi Vegyeskarba. Na ennyit az újborokról, a libákról, a régi barátokról és a magyar tengerről, és evezzünk odébb! Méghozzá az igazi tengerre, hiszen november 27-én csütörtökön hatalmas tengeri vacsorát rendezünk!!


...................................Ő is gyün..................................

A tervezett menü a következő:

- osztriga citrommal és balzsamecetes lilahagymával
- risotto frutti di mare
- hal erőleves
- fehérboros-zelleres fekete kagyló
- ördöghal
- flan

Nem semmi, ráadásul ez még csak a dolog váza. Ezekből az ételekből a következő napokban is ehetnek a szerencsések, de a mindenséget csak az nyerheti el, aki csütörtök este 8-tól asztalt foglal, méghozzá a csillag.marton@gmail.com címen, hétfő délig. A vacsora ára 10.000 Ft/fő, mely magában foglal egy pohár borocskát is.



..................."Ej, papa, ugorjunk inkább el az M.-be!"........................

És ha az újdonságokból ennyi nem lenne elég, hát ide figyeljetek! Ezen a hétvégén, azaz november 22-23-án délben kinyit az M., hogy a városban ebédidőben bolyongó embertársaink se maradjanak éhesek. A dolog kissé kísérleti jelegű, mindenesetre jó alkalom arra, hogy elhozzátok szüleiteket, gyerekeiteket, és színes ceruzát nyomjatok kezükbe.

Összefoglalva tehát: hétvégén déli nyitás, csütörtökön nagy tengeri vacsora :)

Ciao mindenki, gyertek az M.-be, mert szeretünk benneteket, és kóstoljátok meg még újabb újborainkat (Bogyólé, Apátsági Cuvée)!!

m.

Nincsenek megjegyzések: