péntek, október 29

Közhírré tétetik: a liba-menü

Ígéretünkhöz híven a most következő sorokban meghirdetjük a november 11-i Márton-napi vacsora menüjét. Érdemes tudni, hogy a vacsora este 7-től mintegy éjfélig tart, asztalfoglalás szükséges, jelentkezni penig a csillag.marton@gmail.com címen lehetséges.

...... Asszonyok, lányok, kérde-e-e-zlek én: milyen lesz a vacsora?.......


Lássuk tehát a rendhagyó ételeket:

1. kétszínű libamájhab
2. szarvasgombás libamáj terrine
3. zsidó-kínai töltött libanyak
4. libaleves maceszgombóccal
5. kacsa- és libamell vargányamártással és sült krumplipürével
6. tarte tatin (fordított almatorta)

A vendégeket természetesen egy pálinka üdvözli érkezéskor, jól esik majd egy kis szóda, a vacsora végén pedig be lehet majd dobni egy kávét.

Ami pedig a borokat illeti: mivel az idei szőlőtermés legendásan rossz lett, nem fogunk ragaszkodni ahhoz, hogy kizárólag újborokat igyunk. Megkóstoljuk azért a Figula pincészet 2010-es Zenitjét és jó eséllyel Bockék legújabb Szent Márton borát (Villányi Portugieser), a többi bor azonban régebbi lesz. A régebbiek közül a legizgalmasabbnak a Szeleshát pincészet 2009-es Cabernet Franc-ja ígérkezik, amit mi fogunk legelőször kóstolni, és lesz még némi meglepetés.

A kedélyeket tovább fokozza majd, hogy az ínyenckedést a legemelkedettebb pillanatokban muzsika szakítja majd félbe, méghozzá Tóth Evelin művésznő tolmácsolásában, aki különleges progresszív-népies-világi műsorral készül az estre, és magával hozza majd egyik kedvenc zenésztársát.

A vacsora ára egy főre 7.000 magyar forint, a késők helyét az utcáról betessékelt emberekkel töltjük fel (vicc).

Leendő kedves egészségünkre!

M.

Nincsenek megjegyzések: