vasárnap, április 17

ebből mit lehet csinálni? kérdik a háziasszonyok a kofát a piacon.

ebből? …mindent! ki lehet rántani, pörköltnek, levesnek… mindent.

ezt a telet is túléltük (már aki)! futunk bele a tavaszi gombaszezonba, a csehgomba – szegény közép-európaiak törékeny kucsmagombája - már ki is jött. minden évben,van áprilisban 2-3 hét, amikor fellelhető

várjuk a folytatást!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

a kertünkben már van csalán. ki kell mennem az erdőbe szedni. vinnem kell kesztyűt! ó, micsoda színe van. és micsoda illata, ha az ember leforrázza. vicces egy tányérra tenni spenót, sóska és csalán pürét. a legvadabb szín-kombináció. persze levest is főzhetünk belőle – meg mindent.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

még február elején bretagne felé menet megálltunk párizsban, és kinéztünk a saint oueni bolhapiacra abban a reményben, hogy jó kis konyhai cuccokat találunk. a teljes kudarcot akkor még nem tudtuk, hogy enyhíteni fogja a szétázott ,dohszagú libamájról szóló könyv, melyez 2 euróról sikerült 1-re alkudnunk. már a helyszínen átpörgetve feltűnt a libamáj crѐme brûlée.
aztán hazatértünkkor elég volt ricsinek annyit mondani: libamáj
crѐme brûlée, és ő már csinálta is, ahogy ő elképzelte a név alapján. azóta ez a kedvenc, és azóta se ellenőriztük, úgy készítjük-e ahogyan a szerző megálmodta

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nincsenek megjegyzések: