péntek, január 30

Obamania – beiktatási menü

Kis étterem vagyunk egy kis országban, de érdekelnek minket a nagyvilág dolgai. Azt beszélik, Amerikában új szelek fújnak: fényesebbek, kellemesebbek és mindenekelőtt színesebbek. Január 20-án beiktatták ugyanis az Egyesült Államok 44. elnökét, egy bizonyos Barack Hussein Obamát, aki viszonylag fiatal, energikus, demokrata és még fekete is! Egészen pontosan félig.

Odakünn ünnepi ebéddel tisztelegtek az új elnök előtt, mi azon a bizonyos kedden digitális Obama-slideshow-val fejeztük ki tiszteletünket, de úgy gondoljuk, ennyi nem elég részünkről. Ezért aztán most vasárnap, azaz február 1-jén elkészítjük annak a beiktatási menünek a mását, melyet a Fehér Házban ettek jenki testvéreink.


..........................mintha csak az M.-ben enne.........................

Egy híradás így szólt róla: "The president, his family, and members of Congress will be dining on seafood stew in puff pastry, duck breast with cherry chutney, herb-roasted pheasant with wild rice stuffing, molasses whipped sweet potatoes, winter vegetables (which curiously include asparagus and wax beans), and a dessert they are calling cinnamon apple sponge cake, which is more like an apple charlotte made with brioche."

Ma este, azaz pénteken Miklós celebrált egy hasonlót a Bródyban, ami így nézett ki:

Ragu a tenger gyümölcseiből
Fácán cseresznye (meggy?) chutneyval, vadrizzsel, melaszos édes krumplival, téli zöldségekkel
Fahéjas, almás piskóta (ami inkább máglyarakásra emlékeztet)

Az M.-ben is ilyenre számíthattok, kedves Amerika-barátok, úgyhogy gyertek a Kertész utca 48-ba délután 6-tól (mást enni már déltől is lehet, de az Obamania esti rendezvény) és tudjátok meg, milyen érzés lehet afro-amerikai elnöknek lenni!

Foglalásokat örömmel várunk a fenti számokon vagy a csillag.marton@gmail.com címre.

God Save America, God Save M.!

Nincsenek megjegyzések: